Τι κάνουν οι συνεργάτες του LIVINGAGRO;

Ο ελληνικός εταίρος του έργου είναι το Τμήμα Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (MAICh). Οι υπόλοιποι συνεργάτες του έργου εδρεύουν στην Ιταλία, στο Λίβανο και στην Ιορδανία.

Αντί απλώς να κάνουν έρευνα σε απομονωμένα εργαστήρια, οι ερευνητές ζητούν από τους αγρότες, τους εκπροσώπους των εταιρειών, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για πληροφορίες σχετικά με τους τύπους προβλημάτων που πρέπει να λύσουν, καθώς και για τις πιο εφαρμόσιμες λύσεις.
 
Τα μέλη της ομάδας LIVINGAGRO ανέλυσαν τα αιτήματα από πολλούς ενδιαφερόμενους που σχετίζονται με την ελιά, το ελαιόλαδο και την αγρο-δασοπονία για να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους. Πολλοί ερωτηθέντες έδειξαν ότι επιθυμούν να αυξήσουν την ποιότητα του προϊόντος τους, να βελτιώσουν την υγεία των φυτών ή / και τη γονιμότητα του εδάφους, να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, να αυξήσουν την παραγόμενη ποσότητα και να μειώσουν τη χρήση χημικών προϊόντων.
 
Έχουν εντοπιστεί καινοτομίες που μπορούν να καλύψουν αυτές, καθώς και άλλες ανάγκες. Η ομάδα LIVINGAGRO προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης, στην εκδήλωση με τίτλο «B2B» τον Δεκέμβριο που θα πραγματοποιηθεί στο ΜΑΙΧ. Η επίσημη γλώσσα της συνάντησης είναι τα ελληνικά.